Geschiedenis

Halverwege de vorige eeuw startte het echtpaar Douma een camping in Heeten op de plek waar nu bungalowpark Parc Salland is gevestigd. Later heeft hun dochter Hettie samen met haar man Flip Reitsma de camping voortgezet.

De camping bestond uit veel seizoensplekken met ‘vaste’ stacaravans, maar er was ook een veld voor ‘losse’ tenten en caravans. Daarnaast stonden er op het terrein twee trekkershutten, enkele stacaravans en een huisje voor verhuur. Uiteraard ontbraken diverse voorzieningen niet zoals een sanitairgebouw (inclusief wasmachines), receptie, kantine, snackbar, zwembad, speeltuin en een winkeltje.

In de 80-er jaren werd de naam van de camping omgedoopt tot camping ‘De Ommezwaai’.

Eind jaren 90 is de familie Reitsma gestopt met de camping.

Daarna werden er plannen gemaakt voor een bungalowpark met recreatiewoningen door projectontwikkelaar Collage (inmiddels niet meer bestaand). De ingang werd daartoe verplaatst van de plek tegenover huisnummer 1 aan de Zonnenbergerdijk naar de huidige plek.

Begin deze eeuw werd de 1e vakantiewoning gebouwd als modelwoning. In de daarop volgende jaren werden er steeds meer kavels verkocht en vakantiewoningen gebouwd en in 2019 zijn ook de laatste kavels bebouwd, waardoor er nu 84 vakantiewoningen op het park staan (1 kavel is wel verkocht maar niet bebouwd).

Het bungalowpark heeft geen sociale voorzieningen maar beschikt wel over afvalcontainers, brievenbussen en een parkeerplaats voor bezoekers en natuurlijk een prachtige bosrijke omgeving!

 

U kunt informatie wijzigen of toevoegen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..